ERCÜMENT SÖNMEZ

Gayrimenkul Danışmanı @CB TEOK

1984 yılında Tekirdağ’da dünyaya geldim. 1989’da başlayan uzun eğitim maratonumda ilkokul ve ortaokul hayatımı bu Trakya sahil şehrinde tamamladım. Lise eğitimime ise Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi’ni kazanarak devam ettim. Üniversite hayatımı güzel İzmir’de Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği İngilizce lisans eğitimi ile sürdürdüm. Bilim İlaç, Şişecam ve Evyap gibi sektörünün lideri şirketlerinde stajyer mühendis olarak gönüllü çalıştım. Mühendislik alanında ise ana uzmanlığım matematiksel modelleme ve simülasyondur.

Profesyonel iş hayatıma kadar grafik tasarım, fotoğrafçılık, marka yönetimi ve yazılım alanlarında kişisel markam olan hücre tasarım adı altında amatör ruhta ve profesyonel vizyonda çeşitli projeler yönettim.

Kurumsal kariyer hayatıma Brisa Bridgestone Sabancı’da başladım. Toplam yedi yıl boyunca şirketin ürün geliştirme, saha mühendisliği, pazarlama ve satış gibi farklı fonksiyonlarında görevler üstlendim. Mevcut ana görevlerimin dışında iş geliştirme anlamında değer odaklı ve inovatif projelerde yer alarak ulusal ve global ölçekte sürdürülebilir sistemler kurulmasına katkılar sağladım. Müşteri, bayi ve insan kaynağı yönetimi konularında Türkiye’nin birçok bölgesinde kıymetli deneyimler kazandım.

Kurumsal iş hayatından ticaret hayatında ilerleme kararı alarak Brisa Bridgestone Sabancı’nın en büyük bayilerinden biri olan ve İzmir’de yer alan Çavuşoğlu’nda yaklaşık altı yıl boyunca üst düzey yöneticilik görevinde bulundum. Şirketin zaman içerisinde tüm alt yapılarının ve sistemlerinin kurulması misyonum ile birlikte 2020 yılında TOBB 100 programı kapsamında Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi içerisinde yer almasındaki gurura ortak oldum.

Sektörde fark yaratan CB TEOK Gayrimenkul’de operasyonel yönetim, iş ve strateji geliştirme misyonlarında Ofis Direktörü olarak Ağustos 2022’de gayrimenkul sektöründeki kariyerime başladım.

UZMANLIK ALANLARIM

KATILDIĞIM ETKİNLİKLER

  • BLUE START EĞİTİMİ 15-19 Ağustos 2022 İSTANBUL - ANKARA - İZMİR
  • Ofis Asistanları ve Direktörler - Etkili İletişim & Recruiting Toplantısı
  • Focus Broker Eğitimi 03 - 08 Ekim 2022
  • Commercial Business Club Üyeliği